Відправлення військ НАТО в Україну. Макрон мав на увазі навчання – Кулеба
Відправлення військ НАТО в Україну. Макрон мав на увазі навчання – Кулеба

Відправлення військ НАТО в Україну. Макрон мав на увазі навчання – Кулеба

Говорячи про відправлення західних військ, президент Франції Еммануель Макрон мав на увазі навчання українських захисників на території України.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє La Stampa.

– Коли Макрон заговорив про введення військ в Україну, європейські лідери запанікували. Макрон лише хотів сказати, що є можливість навчати українських військових безпосередньо в Україні, а не за її межами, як це відбувається зараз, – сказав міністр.

Кулеба підкреслив, що Силам оборони України якнайшвидше потрібні боєприпаси та зброя, але Україна “ніколи не просила людей і бойового складу, ми пишаємося нашими солдатами”.

Зараз дивляться

Очільник зовнішньополітичного відомства зазначив, що російський диктатор Володимир Путін досі хоче захопити всю територію України.

– Якщо їм це вдасться, то вони будуть нападати на інші країни Європи та Центральної Азії, тому що керуються експансіоністськими цілями. Мені здається, що тепер зрозуміло, що Путін хоче відновити вплив Радянського Союзу та Російської імперії, – додав він.

Відправлення західних військ в Україну

26 лютого Макрон після зустрічі європейських лідерів у Парижі заявив, що попри відсутність консенсусу щодо відправлення військ в Україну, нічого не можна виключати.

Згодом він додав, що відправлення своїх військ в Україну – це перспектива не найближчого майбутнього.

Після такої заяви більшість західних країн, зокрема Німеччина та США, заявили, що не мають такого наміру.

Водночас у Естонії та Нідерландах не були настільки категоричними.

Глав МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс зазначав, що країни Європейського Союзу зараз не можуть сформувати єдину позицію щодо потенційного відправлення військ на територію України.

Теги за темою
НАТО Франція Дмитро Кулеба Еммануель Макрон
Джерело матеріала
loader
loader