Вас порадує цей смак: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт легендарної квашеної капусти з буряком
Вас порадує цей смак: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт легендарної квашеної капусти з буряком

Вас порадує цей смак: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт легендарної квашеної капусти з буряком

Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати хрумку та соковиту капусту, легендарний варіант із м'яким смаком.

Інгредієнти:

  • 2 качана капусти (кожний вагою приблизно 3-3,5 кг)
  • 1 буряк (250-300 г)
  • 20 г насіння коріандру
  • 2 літри розсолу з огірків
  • 1 літр окропу (або 30 г солі на 1 літр води)

Інструкції:

Почніть із кип'ятіння води у чайнику, зауважує "Мастер Шеф" Литвинова.

Наріжте капусту на відео, щоб було зручно подавати. Це допоможе зберегти цілісність качанів.

Поставте капусту в каструлю і залийте окропом. Доведіть до кипіння та вимкніть вогонь. Залиште капусту в окропі на 5 хвилин, потім злийте воду.

"Мастер Шеф" Литвинова зауважує, для маринаду (можна використовувати ту ж каструлю) на дно покладіть половину буряків, лавровий лист, насіння коріандру і все капустяне листя. Зверху покладіть буряк, що залишився.

Залийте капусту розсолом із огірків.

Якщо ви використовуєте сіль для розсолу, розчиніть 30 г солі в 1 л окропу і залийте капусту цим розчином.

Покрийте каструлю не дуже щільно кришкою і залиште капусту на 5 днів за кімнатної температури, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Через 5 днів квашена капуста буде готова до вживання.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader