Кардіолог Лакшмі Мехта назвала спецію, яка може зробити каву особливо корисною для вашого серця. І це кориця, пише журнал Parade.
"Деякі дослідження показують, що кориця може знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу, а також знизити високий рівень холестерину і тригліцеридів", - заявила вона.
Доктор Семюел Матіс погодився з такими висновками, додавши, що кориця зміцнює нашу імунну систему, знижує ризик раку і чинить захисну дію не тільки на серце, а й на мозок.
Додавання кориці до кави - це також спосіб підсолодити її без цукру, що особливо корисно для серця.
Кава - користь для здоров'я
За словами фахівця, що стосується самої кави, то існують наукові докази і її користі для серця: "У тих, хто п'є каву, менше серцево-судинних захворювань, порівняно з тими, хто її не п'є. Регулярне вживання кави знижує ризик гіпертонії, серцевої недостатності та порушення серцевого ритму".
Доктор Мехта акцентувала, що регулярне вживання кави пов'язане з нижчим ризиком розвитку діабету 2 типу та хвороби Паркінсона. Крім того, за її словами, кава може підвищити метаболізм: "Кава також є чудовим джерелом антиоксидантів, які можуть допомогти захистити клітини від пошкоджень".
Головна умова - не перестаратися. На день рекомендується випивати не більше чотирьох або п'яти чашок кави.
Раніше доктор назвала вправу, яка може визначити тривалість життя.