Все швидко і дуже просто
Не за горами одне з найбільших релігійних свят — Великдень. У 2024 році православні віряни святкуватимуть Великдень 5 травня, а католики — 31 березня.
Традиційною стравою до неї є пасхальний хліб – паска. Окрім звичних рецептів на дріжджовому тесті, існують альтернативні варіанти – наприклад, смачна паска без випікання. Якщо вам не хочеться довго замішувати тісто і поратися з духовкою, рецепт Shuba саме для вас.
Як приготувати сирну паску без випічки
Інгредієнти:
- сир кисломолочний – 500 г;
- яйце куряче, жовток – 4 шт.;
- сметана – 450 г;
- масло вершкове 73% — 100 г;
- цукор – 100 г;
- цукор ванільний – 15 г;
- волоські горіхи, родзинки — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Сир перетираємо через сито. Можна збити його блендером до однорідного стану.
- Підготовлений сир викладаємо у велику миску. Додаємо сметану, цукор і ретельно перемішуємо.
- В отриману масу відправляємо розм’якшене вершкове масло. Все перемішуємо до однорідності та повного розчинення цукру.
- Туди ж відправляємо заздалегідь замочені родзинки, горішки та за бажанням інші сухофрукти.
- Форму для паски ставимо на тарілку, застеляємо марлею і викладаємо сирну масу. Притискаємо її чимось важким і відправляємо в холодильник на добу.
Можна також спекти до свята м’яку і пишну паску. Спробуйте і виберіть улюблений рецепт.