Відмінна страва до свята і не тільки
Після Великого посту хочеться влаштувати свято живота. А коли це робити, якщо не на найбільше весняне свято — Великдень?
Разом з Shuba пропонуємо приготувати в духовці сало з часником, перчиком та ароматним лавровим листом. Навряд чи захочеться звичних котлет разом із таким запашним салом. Якщо приготуйте — і точно захочеться поласувати таким салом ще. Не вірите – перевірте.
Як приготувати запечене сало у фользі
Інгредієнти на 8 порцій:
- сало – 1 кг
- майонез 72% — 200 г
- кріп, гілочка – 20 г
- часник, зубчики — 6 шт.;
- лавровий лист – 3 шт.;
- паприка – 1 ст. л.;
- сіль – 2 ст. л.;
- перець чорний мелений – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- На салі робимо надрізи. З усіх боків його солимо, перчимо і посипаємо паприкою.
- В окремій мисці змішуємо майонез, подрібнений часник та кріп. Приготованим соусом змащуємо з усіх боків сало, зверху викладаємо лавровий лист.
- Сало загортаємо у фольгу та відправляємо в холодильник на годину.
- Через вказаний час відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Дістаємо готове сало і подаємо разом із домашнім хлібом. Смачного.