Херсонщина отримала мобільну гінекологічну клініку від UNFPA
Херсонщина отримала мобільну гінекологічну клініку від UNFPA

Херсонщина отримала мобільну гінекологічну клініку від UNFPA

Херсонщині передали мобільну гінекологічну клініку, її допоміг придбати Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки урядів Швеції та Норвегії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА

«Безпекова ситуація на правобережжі залишається непростою. А люди часто потребують невідкладної допомоги. Тож, на допомогу приходять мобільні бригади лікарів, які працюють у найвіддаленіших районах області. Наші партнери розуміють важливість цієї підтримки, тому передали для потреб громад автівку «мобільної гінекологічної клініки», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, автівка обладнана під гінекологічний кабінет, у ній є все необхідне для проведення оглядів жінок із застосуванням УЗД-діагностики та пологів.

Медики мобільної клініки зможуть безоплатно консультувати мешканок найвіддаленіших районів області та проводитимуть тестування на ВІЛ та інфекції, що передаються статевим шляхом.

Підкреслюється, що авто готове до використання і вже найближчим часом заступить на службу.

В ОВА інформують, що, за сприяння Міністерства охорони здоров’я допоміг придбати мобільну клініку Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки урядів Швеції та Норвегії. 

В ОВА зазначають, що представники Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine відвідали один із медзакладів. Оглянули пологове та післяпологове відділення, операційну, які знаходяться в укриттях та поспілкувалися із породіллями.

Херсонська МВА також інформує, що представники UNFPA побували у приміщеннях, які Херсонська міська військова адміністрація планує відремонтувати, а донори мають наміри допомогти з оснащенням.

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині презентували проєкти з ремонту та будівництва шести медзакладів, при виконанні робіт заплановано й облаштування укриттів.

Джерело матеріала
loader
loader