Євген Клопотенко розповів, чому в Японії не хочуть відкривати ресторан з борщем
Євген Клопотенко розповів, чому в Японії не хочуть відкривати ресторан з борщем

Євген Клопотенко розповів, чому в Японії не хочуть відкривати ресторан з борщем

Причина в тому, що багато японців вважають борщ російською стравою.

Про це шеф-кухар розповів у своєму інстаграмі й навіть прикріпив скриншоти відповіді від японських колег.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ це російська страва». Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди.

Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує», — написав Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко розповів, чому в Японії не хочуть відкривати ресторан з борщем - Фото 1

А на скриншоті такий текст: «В Японії дуже поширена думка, що борщ — це російська страва. Тому погане ставлення до Росії не формує у японців хорошого враження про борщ».

Навіть важко уявити, що відчуває Євген Клопотенко, адже він був тією рушійною силою, завдяки якій борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Нагадаю як усе було. У березні 2021 року Міністерство закордонних справ України подало номінаційне досьє «Культура приготування українського борщу» в ЮНЕСКО. Тоді її ініціатором виступив Інститут культури України, який заснував Євген Клопотенко. Він здійснив експедицію по Україні та зібрав більше 700 сторінок доказів приналежності борщу Україні.

Цікаво, як у Японії бачать боротьбу з поширеною думкою про те, що борщ — російська страва, якщо навіть не хочуть там відкрити український заклад з українським борщем. Питання риторичне.

Фото: Влад Нагорний, скриншот з інстаграму Євгена Клопотенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Японія
Джерело матеріала
loader
loader