Шефкухар здивував, чому йому не дали відкрити заклад в цій країні.
Відомий кухар-шоумен Євген Клопотенко приголомшив історією, як йому відмовили у відкритті українського ресторану в Японії.
При чому причиною відмови став борщ, який в Японії вважають російською стравою. Як розповів Клопотенко на своїй сторінці в Instagram, йому пояснили, що японці негативно ставляться до росіян, тому навряд заклад з борщем матиме серед них популярність:
"Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди", - зазначив Клопотенко.
Разом з тим кухар зауважив, що ця ситуація означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі.
Також нагадаємо, що не так давно Євген Клопотенко вперше розповів, скільки грошей йому дали за перемогу в "МастерШефі". Кухар переміг в найпопулярнішому кулінарному проєкті України 2015 року.