Метод Феррацці: у Львові вперше провели операцію на відкритому серці
Метод Феррацці: у Львові вперше провели операцію на відкритому серці

Метод Феррацці: у Львові вперше провели операцію на відкритому серці

Хірурги лікарні Святого Пантелеймона у Львові спільно з фахівцями Інституту Амосова вперше виконали операцію на відкритому серці за методом Феррацці.

Метод Феррацці

Інститут Амосова має найбільший досвід в Європі з оперативного лікування гіпертрофічної кардіоміопатії. Кілька років тому фахівці отримали досвід в італійських кардіохірургів, а наразі передають знання колегам з регіональних центрів.

На сьогодні майстер-класи за методом Феррацці вже проведено у 15 обласних центрах України.

Зараз дивляться

– Для нас важливо, що приїхали колеги та поділилися з нами досвідом. Це дуже важливо, адже таких пацієнтів є дуже багато: 70 тис. з таким діагнозом в Україні, а скільки ще недообстежених, важко сказати, – повідомив керівник Центру серця та судин Першого медоб’єднання Львова Роман Домашич.

За його словами, щороку раптова смерть обриває життя 10% хворих. Для таких пацієнтів новий метод став надією на повноцінне життя.

Як провели операцію

Метод Феррацці вважається революційним, але дуже складним. Тривалість операції становить 6-8 годин, тіло пацієнта охолоджують до 31°C , а серце зупиняють. Проте лікарі вважають, це найбезпечніше хірургічне втручання на серці серед усіх відомих методів.

У Львові таку операцію виконали 48-річному Сергію Ципку з міста Яворів. Гіпертрофічна кардіоміопатія призвела до потовщення його міжшлуночкової перегородки та  порушення кровообігу.

За словами медичного персоналу, все пройшло успішно. Ципко проведе кілька днів у реанімації, після чого його переведуть у загальну палату.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова 

Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader