Багато хто про це не знає — і паска не виходить: секрети ідеальної випічки
Багато хто про це не знає — і паска не виходить: секрети ідеальної випічки

Багато хто про це не знає — і паска не виходить: секрети ідеальної випічки

Вам точно знадобляться ці знання

Ароматна, ніжна паска — це традиційна випічка до світлого свята. Однак навіть у досвідченого кулінара вона не завжди виходить.

Щоб випічка була красивою, смачною та ароматною, потрібно знати деякі секрети. Про них розповімо разом із "На пенсії".

Основні секрети ідеальної великодньої випічки

Для приготування пишної паски всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Тому необхідні інгредієнти краще дістати заздалегідь із холодильника.

Обов’язково потрібно просіяти борошно. Краще зробити це кілька разів – тоді вона насититься киснем, а випічка вийде повітряною.

Також варто поставити опару в миску із теплою водою. Тоді вона краще підніметься.

Щоб паски вийшли красивого жовтого кольору, краще в тісто додавати домашні яйця. Якщо їх немає, допоможе простий лайфхак. Потрібно відокремити жовтки від білків, трохи їх посолити, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 2 години — тоді вони стануть яскраво-жовтими.

Для аромату при виготовленні випічки в тісто можна додати мускатний горіх, ваніль і навіть ром. До речі, саме останній інгредієнт допомагає довше зберегти паску свіжою.

Чим довше вимішується тісто — тим краще вийде паска. Воно не повинно бути забитим мукою і легко відставати від рук.

У кімнаті, де підходитиме дріжджове тісто, повинна бути однакова температура. Воно не любить протягів.

Перед випіканням паски можна в неї встромити довгу дерев’яну шпажку. Духовку тим часом не можна відкривати.

Глазур краще наносити на охолоджену випічку. Тоді вона не потріскає і не стече.

Спробуйте приготувати з цими хитрощами м’яку паску — і вона вийде дивовижною. Така випічка розлетиться за лічені хвилини.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader