Щоб не перейматися за святковим столом: які продукти необхідно купити до Великодня
Щоб не перейматися за святковим столом: які продукти необхідно купити до Великодня

Щоб не перейматися за святковим столом: які продукти необхідно купити до Великодня

Ви підготуєтеся до свята заздалегідь і без метушні

Не за горами одне з найбільших християнських свят — Великдень. Саме час писати списки продуктів та потихеньку готуватися до свят.

Зазвичай страви для великоднього столу готуються майже весь Страсний тиждень: у четвер випікають паски, у суботу — фарбують крашанки та готують м’ясні, рибні та інші страви. Разом зі Shuba розповімо, якими продуктами потрібно запастись до свята.

Що потрібно купити до Великодня

Яйця – один із основних продуктів на свято. Їх додають у тісто або сирну масу для пасок, а також фарбують великодні яйця.

Перед походом у магазин варто підрахувати, скільки яєць може знадобитися. Рецепти пасок передбачають у середньому 5-10 яєць, а на фарбування може знадобитися ще десяток – залежно від кількості членів родини чи гостей.

Слід відразу подбати про фарби для великодніх яєць, натуральні барвники, декоративні наклейки, барвники і плівки. Для писанок можна купити воскові олівці чи фломастери.

Також вам будуть потрібні продукти для приготування великодньої випічки. Серед них – борошно. Зокрема, на одну велику паску йде близько 400-500 г, а на маленьку — 120-150 г. Якщо врахувати, що ви печете кілька паски та інші смаколики, краще брати не менше 2 кг борошна.

Крім борошна також знадобляться молочні продукти — молоко, вершкове масло, сметана, вершки. Також слід подбати про дріжджі, звичайний і ванільний цукор, сухофрукти, горіхи. У розрахунку на 2 кг борошна потрібно взяти 1 л молока, 400 г вершкового масла, 2 склянки цукру та 150 г свіжих дріжджів.

Часто до великодньої випічки для аромату або кольору додають спеції. Тому слід звернути увагу на ваніль, кардамон, мускатний горіх, корицю та шафран.

Не варто забувати й про глазур. Її можна купити у вигляді порошку або приготувати із цукрової пудри та додаткових інгредієнтів.

Звичайно, великодній стіл складно уявити без м’ясних та рибних страв. Тут все залежить від сімейних традицій та особистих уподобань: дехто запікає курку чи качку, дехто — фаршировану рибу. Також популярна на українських столах буженина, домашня ковбаса чи холодець.

Запасайтесь продуктами та готуйте улюблені страви до Великодня не поспішаючи. Гарного свята.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader