Томатний соус для голубців: рецепт зі сметаною
Томатний соус для голубців: рецепт зі сметаною

Томатний соус для голубців: рецепт зі сметаною

Голубці – традиційна українська страва, яка завжди радує своїм смаком та ароматом.

Щоб зробити цю страву ще смачнішою та апетитнішою, варто готувати її з соусом до голубців.

Голубці в томатному соусі є класичною стравою, відомою своїм простим приготуванням та насиченим смаком, який поєднує в собі багато корисних речовин.

Зараз дивляться

Важливо обирати томатну пасту, в якій відсутні будь-які підсилювачі смаку та барвники, склад якої містить лише помідори, сіль та воду. Для надання страві особливого аромату можна використовувати будь-які улюблені спеції.

Нижче читайте рецепт соусу для голубців який не лише підкреслить смак голубців, а й зробить їх неперевершеними.

Томатний соус для голубців: рецепт

Якщо сметани немає або з якихось причин ви не хочете її додавати, покладіть більше томатної пасти та, окрім стандартних солі та перцю, ще трохи спецій. Наприклад, коріандр, свіжий або гранульований часник, базилік, мелений лавровий лист, перець чилі.

Інгредієнти на 2 кг сирих голубців:

  • томатна паста – 3 ст. л.
  • сметана (будь-якої жирності) – 180 г
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 2 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку

Приготування соусу для голубців:

  1. Овочі почистити. Цибулю нарізати півкільцями. Моркву натерти на грубій тертці. Овочі можна обсмажити на олії, що не обов’язково, або додати сирими.
  2. У мисці поєднати та перемішати сметану та томатну пасту з підготовленими овочами.
  3. Влити 3 склянки води, посолити та поперчити.
  4. Голубці викласти у каструлю, залити томатним соусом. За необідності влити ще трохи води або бульйону.
  5. Готувати голубці в томатному соусі звичним для вас способом.

У рецепт соусу для голубців можна додати нарізані тонкими пластинками печериці, солодкий перець та свіжий кріп або петрушку.

Джерело матеріала
loader