Як щодня мати свіжий вигляд: дієві секрети макіяжу
Як щодня мати свіжий вигляд: дієві секрети макіяжу

Як щодня мати свіжий вигляд: дієві секрети макіяжу

Весна – це початок сезону алергій, коли чимало людей починають страждати від таких неприємних симптомів сінної лихоманки, як почервоніння очей і носа, сльозотеча і набряк обличчя. Жінкам при цьому доводиться якось ухитрятись продовжувати робити макіяж.

Саме тому для них візажисти створили чимало прийомів, які допомагають освіжити вигляд, навіть коли стається напад алергії. OBOZ.UA розповідає про 7 ефективних лайфхаків. Спрацюють вони не тільки для тих, хто страждає на алергію, але допоможуть створити свіжий вигляд в цілому.

Використовуйте очні краплі

Жоден макіяж не зможе приховати почервоніння і набряк запалених через алергію очей. Приблизно такий само вигляд має і втомлена людина. Щоби швидко прибрати ці ознаки використовуйте краплі для очей. Якщо зміну вигляду спричиняє саме алергія, попросіть вашого лікаря підібрати вам антигістамінний засіб, для інших випадків підійдуть звичайні штучні сльози, які зволожать та заспокоять слизову ока.

Обирайте зволожувальний крем з ефектом заспокоєння шкіри

Зволоження – перший крок до ідеального макіяжу. Але для створення справді свіжого образу потрібно обирати крем особливо ретельно. Він не має містити віддушок, зате бути збагаченим речовинами, що заспокоюють шкіру – екстрактом вівса, церамідами, скваленом, тощо. Саме такий засіб допоможе подолати сухість та свербіж і надати шкірі сяяння. За таким же принципом підбирайте крем під очі.

Придбайте зелений праймер

Праймер зеленкуватого відтінку добре маскує будь-які почервоніння шкіри. Все через те, що ці кольори є антиподами і добре нейтралізують один одного. При цьому боятись, що засіб залишить неприродній зеленкуватий слід на обличчі не варто. Використовуйте зелений праймер біля носі та у місцях почервоніння. Нанесіть краплю продукту і добре його розтушуйте, далі закріпіть напівпрозорою пудрою і переходьте до тонального крему.

Уникайте щільних тональних основ

Тональні основи з великим ступенем покриття справді здатні перекрити почервоніння, але вони також пересушують шкіру. Це призводить до того, що насправді подразнення тільки посилюється. Тому, якщо вам потрібно повернути собі свіжий вигляд у період нападу алергії або в будь-який інший момент, обирайте більш легкі текстури, такі як основа-сироватка чи BB-крем.

Обирайте водостійкі продукти для очей

Незалежно від того, страждаєте ви на алергію чи просто втомились, проявлятись цей стан може через виділення сліз. В такому разі на поміч вам прийдуть водостійкі туш, підводка та олівець дл очей. Так само, якщо ви нарощуєте вії і знаєте, що навесні будете страждати через сльозотечу, попросіть майстра використовувати спеціальний водостійкий клей.

Використовуйте нюдову підводку на водній лінії

У деяких продуктах для очей важлива не тільки стійкість формули, але й колір. Так підводка, яку ви наносите на водну лінію повіки, в ідеалі має бути нюдового відтінку. Це приховає почервоніння і зробить погляд більш свіжим. А от чорна чи темно-коричнева підводка лиш посилять негативне враження, якщо ваші очі мають набряклий і втомлений вигляд.

Завершіть макіяж заспокійливим спреєм

Щоби закріпити макіяж, використовуйте той же прийом, що і для його підготовки – обирайте засіб з ефектом заспокоєння шкіри. В ідеалі це має бути спрей з відповідними компонентами. Розбризкайте його на обличчя і дочекайтесь доки засіб висохне. Це допоможе додатково подбати про шкіру і зробити вигляд максимально свіжим.

Раніше OBOZ.UA розповідав, яка помилка макіяжу гарантовано зробить ваш вигляд більш втомленим.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader