Торт Перлина: найсмачніший рецепт
Торт Перлина: найсмачніший рецепт

Торт Перлина: найсмачніший рецепт

Торт Перлина – це справжнє диво, яке заворожує своїм виглядом та неперевершеним смаком.

З його ніжною текстурою, збереженою у кожному шарі, та багатим ароматом, цей десерт перетворить будь-яке свято на незабутню подію.

Як готувати торт Перлина

Інгредієнти:

Зараз дивляться

Для коржів:

  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 220 г
  • сіль – дрібка
  • ванільний цукор – 7 г
  • сметана – 1 склянка
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 320 г

Для сметанного крему:

  • сметана жирна – 1 л 200 мл
  • цукрова пудра – 280 г
  • ванільний цукор – 15 г
  • желатин швидкорозчинний – 3 ст. л.
  • вода – 70 мл

Торт Перлина: рецепт покроково

  1. Для тіста яйця збиваємо з дрібкою солі. Поступово всипаємо цукор та ванільний цукор, збиваючи на середніх обертах міксера. Коржи вийдуть дуже пухкі та ніжні. Головне – гарно збити яйця.
  2. Потім поступово вводимо сметану.
  3. Розпушувач просіюємо з борошном і, злегка збиваючи, вводимо в яєчну суміш.
  4. З отриманого тіста випікаємо у духовці 3 круглі коржі. Температура випікання – 180 °С. Час випікання – 15 хвилин.
  5. Для крему желатин всипаємо у чашку та вливаємо 70 мл води, перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин.
  6. Сметану збиваємо з цукровою пудрою та ванільним цукром. Приблизно 8 ст. л. отриманого крему перекладаємо в невелику мисочку і поміщаємо у холодильник. Це нам знадобиться для змащення торта.
  7. Желатин на маленькому вогні, помішуючи, розчиняємо. Даємо йому трохи охолонути й вводимо, злегка збиваючи, у крем.
  8. Збираємо торт, змащуючи кожен корж кремом.
  9. Дістаємо з холодильника сметанний крем та змащуємо ним верх і боки торта.

Поміщаємо його у холодильник не менше ніж на 8 годин. Смачного святкування!

За бажанням торт Перлина можна також прикрасити будь-якими кондитерськими виробами, а поверх крему, при збиранні торта, розкласти нарізані сезонні фрукти.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело матеріала
loader