Португальські вчені опублікували результати останнього дослідження, які потішать усіх шанувальників шоколаду.
Згідно з їхньою науковою роботою, проведеною в Політехнічному університеті, Коїмбра, вживання всього кількох шматочків темного шоколаду щодня знижує кров'яний тиск лише за один місяц, пише Daily Mail.
І хоча часто дієтологи звикли хвалити молочний шоколад, кондитерські вироби, до складу яких входить 90% какао, можуть бути кориснішими в деяких аспектах.
Як вважають фахівці, можливо, це пов'язано з тим, що темний шоколад містить у достатку потужні антиоксидантні флаваноли.
Загалом, флаванол вважають цілющою сполукою, яка пов'язана з усіма функціями в нашому організмі, починаючи від зниження стійкості до інсуліну і закінчуючи регулюванням ваги та ще швидшим загоєнням ран.
Тому існує величезний науковий інтерес до того, як їжа з високим вмістом флаванолу впливає на наше самопочуття.
Щоб визначити, як вживання шоколаду відбивається на нашому серці, дослідники запросили 30 здорових добровольців (віком від 18 до 27 років) та запропонували їм з'їдати по 20 г солодощів щодня протягом 30 днів.
Половині учасників наказали вживати шоколад із вмістом какао 55%, половині - шоколад із вмістом какао 90%.
Частота серцевих скорочень, жорсткість артерій та пульсація вимірювалися за 30 днів до експерименту та через два дні після його завершення.
Крім того, вчені попросили добровольців не уникати інших продуктів із високим вмістом флаванолу: ягоди, чай та вино.
Результати дослідження показали, що у всіх учасників спостерігалося значне покращення кров'яного тиску, але в групі з високим вмістом какао наслідки були набагато помітнішими.
Проте дослідники зазначають, що структура сердець учасників не змінилася. Можливо, це пов'язано з тим, що дослідження триває лише 30 днів.
Португальські вчені сподіваються, що їхні результати сприятимуть споживанню шоколаду як профілактичний захід для здоров'я серця.
Раніше ми повідомляли, які продукти впливають на чоловіків та жінок по-різному – катастрофа була близькою.