Україна скоро може розпочати виробництво власного ЗРК з дальністю близько 100 км, — аналітики
Україна скоро може розпочати виробництво власного ЗРК з дальністю близько 100 км, — аналітики

Україна скоро може розпочати виробництво власного ЗРК з дальністю близько 100 км, — аналітики

Разом із західними оборонними компаніями впродовж цього року Україна створила п'ять спільних проєктів, а низка країн готові інвестувати великі кошти.

Україна близька до створення власного зенітно-ракетного комплексу (ЗРК), дальність дії якого буде становити близько 100 кілометрів. Про це у своїй спільній статті для LIGA.net написали академік Володимир Горбулін та аналітик Валентин Бадрак.

За словами експертів, починаючи з 2016 року в Україні є три національні проєкти, спрямовані на розробку ЗРК. До того ж наприкінці минулого року Україні вдалося "суттєво просунутися" та наблизитися до створення ЗРК з дальністю близько 100 км.

Станом на березень поточного року Україна створила п'ять спільних проєктів з оборонними компаніями західних країн, а інвестори із Франції, Чехії та Швеції готові вкладати значні кошти.

"Так що стартові умови існують – справа за напруженою роботою", – йдеться у статті.

Важливо Зупинити ВПК Росії: яких дієвих заходів проти Кремля потребує Україна

Глава Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін ще у листопаді минулого року обіцяв, що впродовж 2024 року в Україні буде виготовлено тисячі ударних дронів більшої дальністю польоту для ЗСУ. При цьому запевнив, що станом на грудень 2023 року в Україні вироблялося понад 50 тисяч FPV-дронів. А вже 22 грудня Камишін заявив про можливість реалізувати обіцянку президента України Володимира Зеленського про мільйон дронів для ЗСУ. Свою думку міністр обґрунтував тим, що в Україні діє більш як 50 державних і приватних виробників боєприпасів для безпілотників. Причому їхні потужності дають змогу випускати боєприпаси різних видів вагою від 300 г до 10 кг.

У Мінцифри розповіли про виробництво нових БПЛА дальністю ураження понад 1000 км

1 квітня в інтерв'ю журналістам видання Welt глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров заявив про суттєве зростання показників виробництва дронів дальньої дії, у порівнянні з минулим роком. За його словами, якщо порівняти лані за минулий рік, виробництво дронів дальньої дії збільшили вдесятеро. Міністр переконаний, що від розвитку безпілотних технологій буде залежати результат війни.

22 лютого стало відомо, які переваги є у дронів зі штучним інтелектом і коли варто чекати їх масового використання на фронті.

Також Фокус писав 5 квітня, що незабаром Україна буде використовувати для атак далекобійні дрони, які зможуть дістати території Уралу і Заполяр'я.

Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader