Відповідь однозначна: Зінченко готовий піти воювати, якщо його призовуть
Відповідь однозначна: Зінченко готовий піти воювати, якщо його призовуть

Відповідь однозначна: Зінченко готовий піти воювати, якщо його призовуть

Футболіст збірної України та лондонського Арсенала Олександр Зінченко поділився думками щодо війни в Україні та висловив готовність піти воювати у разі призову.

Зінченко про війну та мобілізацію

В інтерв’ю BBC його запитали, чи висловив би він готовність вступити до війська в разі призову.

— Я думаю, що це однозначна відповідь. Я б пішов (воювати, – Ред.), – сказав футболіст.

За його словами, на фронті воюють його колишні шкільні друзі.

Зараз дивляться

— Важко усвідомлювати, що ще зовсім недавно ми вчилися в одній школі, грали на дитячому майданчику або на футбольному полі, а тепер їм доводиться захищати нашу країну. І, чесно кажучи, це так важко прийняти, але це те, що є. Ми не можемо здатися, – сказав він.

Зінченко додав, що думка деяких людей, що йому бути у Лондоні значно простіше, аніж в Україні, є хибною. Він сказав, що дуже сподівається на те, що війна незабаром закінчиться.

В інтерв’ю футболіст зазначив, що раніше росіяни називали українців своїми “братами”, але повномасштабне вторгнення показало всім нам, українцям, що ми більше не можемо з ними дружити.

— Ми ніколи не забудемо те, що вони зробили з нами, з нашим народом. Я навчатиму цього своїх дітей. А вони – своїх. Це – не прийнятно, – підкреслив футболіст.

За словами спортсмена, у перші дні повномасштабного вторгнення він пожертвував близько 1 млн фунтів стерлінгів на допомогу людям в Україні. Він додав, що що не може пишатися більше, ніж зараз, тим, що є – українцем.

Теги за темою
футбол
Джерело матеріала
loader
loader