Швидкий морквяний салат з петрушкою: пікантності додасть медова заправка
Швидкий морквяний салат з петрушкою: пікантності додасть медова заправка

Швидкий морквяний салат з петрушкою: пікантності додасть медова заправка

Хочеться зробити швидкий та корисний салат як перекус чи до головної страви? Варіантів вигадати щось смачне до столу безліч, але пропонуємо спробувати новий рецепт салату з моркви та петрушки, в якому навіть не потрібно чистити овоч. Достатньо його гарно промити.

Можливо, ви ще з дитинства чули, що їсти моркву корисно для очей. Вона багата на бета-каротин, саме він придає моркві характерного помаранчевого кольору. Також в моркві багато вітаміну А. Про це детальніше йдеться в дослідженні Американського національного інституту очей. Але, окрім переваг для здоров'я, нас цікавить смак та соковитість моркви. Якщо ви фанати легких салатів, пропонуємо рецепт від EatingWell

Зазначається, що салат займе від 10 до 30 хвилин вашого часу, все залежить від того, яку саме порцію оберете робити.

Інгредієнти на морквяний салат: 

  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка меду;
  • 1 столова ложка діжонської гірчиці;
  • 1/2 чайної ложки меленого кмину;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 4 склянки подрібненої моркви;
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної свіжої цибулі;
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної свіжої петрушки.

Якщо все потрібне є під рукою, починаємо готувати.

Заправка до салату і як що поєднувати

  1. Збийте лимонний сік, олію, мед, гірчицю, кмин і сіль разом у середній салатниці до кремоподібної консистенції. На це піде приблизно 30 секунд.
  2. Додати моркву, цибулю і петрушку, перемішати разом з заправкою.
  3. Дати салату постояти при кімнатній температурі, поки морква не вбере всі смаки спецій - близько 10 хвилин.

Якщо у вас немає блендера, вручну поєднати інгредієнти теж можна.

Чи обов'язково чистити моркву на салати - думка експертів

Як ми зазначали в рецепті салату, моркву чистити перед нарізанням не треба. Але цю пораду варто закріпити думкою експертів. Вони кажуть, що це залежить від ваших особистих переваг.

Якщо вам не хочеться займатися зайвою роботою, допустимо не чистити моркву перед варінням, смаженням або ж просто, коли кладете сирою в салат. Це пов'язано з тим, що морква має дуже тонку шкірку. Це дозволяє гарно промити овоч, щоб на ньому не лишалося мікробів. Але останнього ритуалу не слід уникати. 

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader