Смачну паску пекти не обов’язково: вам навіть борошно для неї не знадобиться
Смачну паску пекти не обов’язково: вам навіть борошно для неї не знадобиться

Смачну паску пекти не обов’язково: вам навіть борошно для неї не знадобиться

Сподобається і дітям, і дорослим

До Великодня кожен кулінар намагається знайти цікаві рецепти улюблених пасок, щоб побалувати себе та своїх близьких до свята. Ось і сьогодні ми поділимося ще одним.

Для сирної паски за рецептом Shuba вам не знадобляться якісь особливі продукти, головне прогріти їх перед приготуванням протягом декількох хвилин. До того ж вам не знадобиться духовка – вам просто потрібно буде паску відправити у холодильник 12 годин.

Як приготувати сирну паску з какао

Інгредієнти на 5 порцій:

  • сир кисломолочний – 500 г;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • цукор очеретяний коричневий — 20 г;
  • вершки – 100 мл;
  • молоко 2,5% — 100 г;
  • волоські горіхи – на свій смак;
  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • апельсин, цедра – 4 ст. л.;
  • цукор ванільний – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Кисломолочний сир перетираємо через сито або ретельно перебиваємо у блендері.
  2. В окремому посуді збиваємо яйця із цукром. В отриману масу додаємо ваніль, вершки та молоко, все перебиваємо блендером. Постійно помішуючи, суміш проварюємо на слабкому вогні 5-7 хвилин до загусання.
  3. Не доводячи до кипіння, знімаємо масу з вогню, додаємо туди половину какао-порошку і добре перемішуємо.
  4. Яєчно-вершкову масу, що вийшла, змішуємо з сиром до однорідного стану. Туди ж додаємо апельсинову цедру, половину какао-порошку, горіхи.
  5. Перекладаємо масу в застелену марлею пасочницю, ставимо під ґніт і прибираємо в холодильник на 12 годин.

Якщо не любите какао, можна приготувати класичну сирну паску. Її з’їдять за секунди.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader