Комплексна оцінка опублікованих досліджень описала шкідливий зв'язок між хворобами і споживанням цукру, пише medicalxpress.com.
Зазначається, що до згубних наслідків вживання цукру належать ішемічна хвороба серця, ожиріння, діабет 2 типу, карієс та деякі види раку.
Група вчених провела дослідження й опублікувала серію наукових статей, у яких детально описано, що саме сталося, коли понад 40 дітей (віком від 8 до 18 років) не їли цукор 10 днів. Результати показали, що знизилися:
- новоутворені жири;
- рівень глюкози в крові натщесерце;
- артеріальний тиск;
- інсулінорезистентність;
- індекс маси тіла.
Учасники також повідомили, що почуваються набагато краще.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує дорослим і дітям скоротити споживання цукру приблизно до 58 грамів, або 14 чайних ложок, на день, або від 5% до 10% від загального споживання калорій.
Найкраще їсти свіжі овочі та фрукти, відмовившись від продуктів із доданим цукром. Таким чином, ви вийде відповідним чином коригувати свій раціон.
Нагадаємо, раніше було названо спецію №1 для зниження рівня цукру в крові.