Сертифікований інтервенційний кардіолог Ченг-Хан Чен назвав єдиний вид сиру, який може бути корисним для здоров'я серця, пише журнал Parade.
"Деякі продукти, наприклад, з високим вмістом насичених жирів і натрію, можуть збільшити ризик серцево-судинних захворювань. І навпаки, рослинна дієта з високим вмістом клітковини і низьким вмістом насичених жирів може бути корисною, - зазначив він. - Це, безумовно, правда, що сир може містити тонни насичених жирів і натрію. Але є і хороші новини: сир може бути частиною дієти, корисної для серця".
Дослідження, опубліковане 2022 року в журналі Nutrients, показало, що люди, які вживали сир, мали менший ризик серцевих захворювань. Однак, за словами доктора, є застереження щодо вживання сиру в рамках дієти. Зокрема, потрібно обирати сир із найменшим вмістом насичених жирів і натрію, крім того, їсти його потрібно в помірних кількостях.
Кардіолог додав, що один із найкращих сирів, який можна додати до раціону, - моцарела:
"Це хороше джерело білка і кальцію, і він навіть містить пробіотики, які корисні для здоров'я кишківника та імунітету. У свіжій моцареллі менше насичених жирів і натрію, ніж в інших сирах".
Уникати ж, за його порадою, потрібно сильно оброблених і промислових сирів.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що станеться з тілом, якщо перестати їсти цукор.