Сезон березового соку у розпалі. Таким весняним напоєм точно варто запастись на зиму, тому що це значно краще, ніж пити солодку магазинну воду з барвниками. Але берозовий сік немає вираженого смаку, тому його потрібно додати за допомогою декількох простих інгредієнтів.
Простим рецептом березового соку на зиму поділилась блогерка Катерина Венгерська (katya.vengerska) в Instagram. Доповнення можна обрати будь-яке на ваш смак: цитруси, цукерки або сухофрукти.
Інгредієнти на банку 3 л:
- цукор – 200 г
- лимонна кислота – 1/2 ч.л.
- апельсин/цукерки/сушка/лимон/ківі/родзинки або щось на ваш вибір
Спосіб приготування:
1. Березовий сік процідити.
2. Поставити на вогонь.
3. Довести до кипіння.
4. Насипати в банку все по пропорціях.
5. Залити соком.
6. Закатати кришкою.
7. Перевернути.
8. Накрити до повного охолодження. Винести у підвал або льох.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Гарбузово-яблучний сік на зиму
- Простий яблучний сік
- Густий гарбузовий сік