Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти
Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти

Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти

Сезон березового соку у розпалі. Таким весняним напоєм точно варто запастись на зиму, тому що це значно краще, ніж пити солодку магазинну воду з барвниками. Але берозовий сік немає вираженого смаку, тому його потрібно додати за допомогою декількох простих інгредієнтів.  

Простим рецептом березового соку на зиму поділилась блогерка Катерина Венгерська (katya.vengerska) в Instagram. Доповнення можна обрати будь-яке на ваш смак: цитруси, цукерки або сухофрукти. 

Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти

Інгредієнти на банку 3 л:

  • цукор – 200 г
  • лимонна кислота – 1/2 ч.л.
  • апельсин/цукерки/сушка/лимон/ківі/родзинки або щось на ваш вибір

Спосіб приготування:

Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти

1. Березовий сік процідити.

2. Поставити на вогонь.

Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти

3. Довести до кипіння.

Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти

4. Насипати в банку все по пропорціях.

5. Залити соком.

Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти

6. Закатати кришкою. 

7. Перевернути.

Як смачно закрити березовий сік на зиму: знадобиться всього 3 інгредієнти

8. Накрити до повного охолодження. Винести у підвал або льох.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Гарбузово-яблучний сік на зиму
  • Простий яблучний сік
  • Густий гарбузовий сік
Джерело матеріала
loader