SPF-фактор: дерматолог розвінчала міф про сонцезахисні креми
SPF-фактор: дерматолог розвінчала міф про сонцезахисні креми

SPF-фактор: дерматолог розвінчала міф про сонцезахисні креми

Дерматолог Ксенія Коновцева розвінчала найпоширеніші міфи про сонцезахисні креми та розповіла, як за їх допомогою ефективно захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів.

Експертка зазначає, що навіть у похмуру погоду, коли ультрафіолетовий індекс низький, рекомендується використовувати сонцезахисний крем щодня протягом усього року. Особливо це важливо для людей із чутливою шкірою та вагітних.

Тип шкіри

Вибір сонцезахисного крему, за словами дерматолога, залежить від багатьох чинників, включно з типом шкіри. Наприклад, для сухої шкіри можуть підійти креми зі складом на основі скарамідів, які забезпечать зволоження.

Зараз дивляться

Якщо шкіра схильна до висипань, то можна розглянути креми із саліциловою кислотою або іншими кислотами. Для чутливої шкіри можуть підійти креми з приставкою “цикл” та іншими заспокійливими компонентами, такими як алое або пантенол.

Міфи про SPF-фактори

Лікарка-дерматолог розвінчала один із популярних міфів про різницю між SPF 30 і SPF 50. Насправді різниця між ними мінімальна: SPF 30 забезпечує захист на рівні 97%, SPF 50 – на рівні 98%.

Щодо нанесення сонцезахисного крему, лікарка каже, що це завжди останній крок у догляді за шкірою, після чого його не слід використовувати поверх інших косметичних засобів.

– Якщо ви використовуєте тональний крем чи пудру, варто наносити спершу сонцезахисний крем, а потім інші косметичні засоби, – каже медик.

Інші способи захисту

За словами дерматолога, для поновлення захисту протягом дня можна скористатися спреєм або пудрою з SPF, але важливо, щоб це було лише додатковим заходом, а не основним захистом.

Експерт нагадала, що нанесення сонцезахисного крему саме по собі не гарантує повного захисту. Ультрафіолетове випромінювання може шкодити очам і шкірі навколо них, тому не потрібно нехтувати сонцезахисними окулярами та кепками, які надають тінь обличчю.

Джерело матеріала
loader
loader