Один продукт під час приготування — і паски викидати не доведеться
Ароматна, пишна паска — головна страва до Великодня. Їх печуть у великій кількості, щоб було чим пригощати рідних та друзів. Саме з цієї причини дуже важливо, щоб вони довго не черствіли та зберігали свій смак та аромат.
Бабусі розв'язувалии цю проблему легко та просто. Вони додавали в тісто один секретний інгредієнт – звичайний смалець. Паски за таким рецептом "На пенсії" виходять смачними й довго не черствітимуть.
Як приготувати паску на смальці
Інгредієнти:
- молоко – 250 мл;
- цукор — 80 — 90 г;
- пресовані дріжджі – 20 г;
- пуку – 500 г;
- курячі яйця – 2 шт.;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- смалець – 50 г;
- родзинки – 50 г
Спосіб приготування:
- У велику миску відправляємо тепле молоко, кришимо пресовані дріжджі, додаємо ложку цукру і все ретельно перемішуємо до розчинення дріжджів.
- В отриману масу додаємо 4 ст. л. борошна і замішуємо рідке тісто. Накриваємо його рушником та відправляємо на годину у тепле місце.
- Через зазначений час в опару відправляємо цукор, яйця, ванільний цукор та попередньо розтоплений смалець. Туди ж поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке та еластичне тісто.
- Вимішуємо тісто руками близько півгодини, відправляємо в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на дві години.
- Через зазначений час перемішуємо тісто, за бажанням додаємо цедру апельсина, родзинки та знову все перемішуємо.
- Від загальної кількості тіста беремо шматочок, підминаємо його під низ і відправляємо у форму таким чином, щоб він заповнював не більше третини форми.
- Форми накриваємо рушником та залишаємо на годину. Після відправляємо все в розігріту до 165 градусів духовку на 40-50 хвилин.
А якщо таки паска зачерствіє, можна приготувати з неї незвичайний десерт. Спробуйте — і такий хлібний пудинг точно сподобається.