/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F65f7e5df4a6a5356b4ed8d0f28b48672.jpg)
Ідеальне жарке з картоплею та м'ясом: рецепт страви, яка завжди підійде для вечері
Печеня з м'ясом і картоплею - це традиційна, але водночас дуже ситна страва, яка була незмінним атрибутом багатьох урочистих подій.
Раніше така м'ясна страва з овочами запікала в печі, проте сьогодні існує чимало зручніших способів її приготування, наприклад, на плиті. Детальну покрокову інструкцію з приготування смачної жарки ділиться кулінарний YouTube-канал Марії Щербатюк.
Для приготування ситної жарки вам знадобляться наступні інгредієнти: 400 грамів свинини, кілограм картоплі, одна цибулина і морква, дві столові ложки борошна, олія для смаження, а також сіль, перець, паприка, часник – за смаком, як і зелень (петрушка, зелена цибуля).
Спочатку ретельно промийте картоплю, очистіть від шкірки та наріжте кубиками. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою та поставте на середній вогонь.
Потім промийте і наріжте свинину невеликими шматочками. Розігрійте масло в сковороді і обсмажте м'ясо до утворення рум'яної скоринки. Додайте сіль, перець та спеції, перемішайте та смажте ще 2 хвилини. Готове м'ясо покладіть окрему миску.
Для приготування засмаження очистіть моркву, натріть її на великій тертці, а цибулю - дрібно нарубати. Розігрійте масло|мастило| на сковороді, обсмажте овочі до легкого золотистого кольору, додайте борошно. Смажте масу ще 2 хвилини при мінімальному вогні, постійно помішуючи.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F737ed55bb3a5c3e3283152955d293708.jpg)
Тепер влийте в засмажку 2 черпаки води з каструлі з картоплею, ретельно перемішайте. Додайте смажену свинину в каструлю з картоплею, влийте туди і підготовлену засмажку. Посоліть за потребою, перемішайте і тушкуйте жарку протягом 30-40 хвилин на середньому вогні.
Знай.ua писав, ячневі котлети, які замінять м'ясні і ви навіть не помітите різницю: рецепт для Великого посту
