Ви самі здивуєтеся, наскільки все легко та просто
На носі світла Пасха. Це означає, що саме час шукати рецепти святкової випічки. Більшість із них у складі передбачають дріжджі, тобто часу на приготування пасок піде багато.
Проте сьогодні разом із "Важно знать" ми поділимося рецептом бездріжджової паски. Легко і швидко ви приготуєте ніжну та повітряну як пір’їнку випічку. Цедра лимона та сухофрукти додадуть їй пікантності.
Як приготувати паску без дріжджів
Інгредієнти:
- 230 г вершкового масла;
- 440 г просіяного пшеничного борошна;
- 5 курячих яєць;
- 1 лимон (цедра);
- 180 мл молока;
- 12 г розпушувача для тіста;
- 200 г цукру;
- 60 г цукатів;
- 50 г родзинок.
Спосіб приготування:
- У миску відправляємо курячі яйця, додаємо цукор і збиваємо міксером протягом 5-6 хвилин до пишної маси.
- В отриману масу додаємо молоко та вершкове масло, перемішуємо на низьких оборотах міксера до однорідного стану.
- Туди ж просіюємо борошно з розпушувачем, перемішуємо все.
- Натираємо в тісто цедру лимона, додаємо лимон та сухофрукти, знову все ретельно перемішуємо.
- Приготовлене тісто відправляємо у форми, заповнюючи їх трохи більше ніж наполовину. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
Поливаємо паски домашньою глазур’ю. Вийде дуже смачно.