Як приготувати найкращу паску на жовтках: перевірений рецепт наших бабусь
Як приготувати найкращу паску на жовтках: перевірений рецепт наших бабусь

Як приготувати найкращу паску на жовтках: перевірений рецепт наших бабусь

Цей рецепт паски на жовтках не новий, перевірений роками і достатньо простий, тож не потребує особливих кулінарних навичок.

Рецептом паски на жовтках за рецептом наших бабусь поділилася блогерка з Чернівців Крістіна Булезюк.

Для опари знадобляться такі інгредієнти: молоко – 250 мл (темп 30-35°С), дріжджі – 30 гр., цукор – 1 ст.л. (з загальної маси), борошно – 4 ст.л. (з загальної маси).

«Залишаємо підніматись в теплому місці на 30 хвилин», - пояснила хід приготування паски на жовтках Крістіна.

Для тіста знадобляться жовтки – 5 шт, цукор – 150 гр. (загальна кількість), ванілін – 1 пакетик = 1,5 гр., вершкове масло – 100 гр. (його необхідно розтопити і охолодити до температури 35 С), олія – 20 гр. (1,5 ст.л) + для змащування рук рук і миски, сметана 20% – 40 гр., цедра 1 апельсина – 1 ст.л., сіль – ½ ч.л., мускатный горіх – ¼ ч.л., борошно – 500 гр. (загальна кількість).

А також, за бажанням, куркума 1/3 ч.л. і ізюм або цукати. Буде ще смачніше, якщо на ніч замочити їх у ромі.

Як приготувати найкращу паску на жовтках.

Для глазурі до паски на жовтках знадобляться білок – 1 шт, цукрова пудра – 80 гр., лимонний сік – 1 ч.л.

«Вага тіста = 1350 гр. 4 форми діаметром по 11 см.», - уточнила кулінар.

Під час приготуванні опари всі складові мають бути обов’язково теплими - залишаємо рости на 30 хвилин.

Як приготувати найкращу паску на жовтках.

Як приготувати найкращу паску на жовтках.

Тепер збиваємо жовтки з цукром, додаємо прянощі, розтоплене масло, цедру одного апельсина, сіль, все змішуємо і вливаємо у суміш вже підняту опару.

Далі поступово додаємо просіяне борошно, та замішуємо тісто 25-30 хвилин вручну до еластичності та залишаємо рости. Тісто піднялось у 2 рази - додаємо цукати, знову заміс 10 хв. і знову в тепле місце підніматись.

Викладаємо тісто у форми та залишаємо щоб піднялось третій раз

«Отже: Перший підйом = 50-60 хв. Другий підйом = 50-60 хв. Підйом у формах = 50-60 хв.
Випікаємо: 1. при темп. 170°С – 25 хв. 2. при темп. 175°С – ще 8-10 хв.», - пояснила Крістіна Булезюк секрети приготування пасок на жовтках.

Готові паски слід прикрасити глазур’ю.

Останні новини України:

Рецепт сирної паски без дріжджів, який не підведе: неймовірно смачна.

Рецепт приголомшливої сирної паски з начинкою: все дуже просто.

Пухка і запашна паска, як у дитинстві: вдалий рецепт без зайвого клопоту.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader