Як правильно розтопити шоколад щоб він не згорнувся: 3 рецепти
Як правильно розтопити шоколад щоб він не згорнувся: 3 рецепти

Як правильно розтопити шоколад щоб він не згорнувся: 3 рецепти

Як розтопити шоколад, щоб він став рідкий та не згорнувся? Є багато перевірених рецептів. І кожен з них вартий уваги.

Розтоплений шоколад – не лише смачна добавка до різноманітних десертів та кондитерських виробів, але і справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до дрібниць.

Щоб досягти ідеального результату, потрібно дотримуватися певних технік та знати секрети.

Отже, як правильно розтопити шоколад зручним для вас способом – добірка рецептів нижче.

Як розтопити шоколад – рецепт з вершковим маслом

Усі продукти повинні бути кімнатної температури. Це важливо, щоб шоколад розтопився рівномірно.

Інгредієнти:

  • шоколад (якісний) – 120 г
  • вершкове масло – 50 г
  • вода – 2 ч. л.

Приготування:

  1. У невеликий сотейник викладаємо вершкове масло та поломаний шоколад.
  2. Вливаємо воду і розтоплюємо на маленькому вогні, постійно помішуючи, допоки маса не стане однорідною і гладкою. Постійно контролюйте температуру під час розтоплення. Не допускайте перегріву, оскільки це може призвести до втрати текстури.
  3. Сотейник відразу знімаємо з вогню. Використовуємо за призначенням.

Як розтопити шоколад з молоком

Молоко у рецепті можна замінити вершками 10-15%.

Інгредієнти:

  • шоколад (якісний) – 120 г
  • молоко – 2 ст. л.

Приготування:

  1. У каструльку вливаємо кімнатної температури молоко та викладаємо шматочки шоколаду.
  2. Включаємо невеликий вогонь і розтоплюємо, помішуючи, до однорідної маси.

Важливо використовувати якісний шоколад. Розтопити його шоколад найлегше, бо він має багато какао-бобів.

Як правильно розтопити шоколад на водяній бані

Час розтоплення шоколаду на водяній бані – не більше 8 хвилин. Більше тримати не варто, він може стати густий або з’являться грудочки.

Інгредієнти:

  • шоколад (якісний) – 120 г
  • молоко, вершки або олія за необхідності – 1-2 ст. л.

Приготування:

  1. В каструлю (об’єм 2 л) вливаємо 1 л води та доводимо її до кипіння. Потім зменшуємо вогонь.
  2. У меншу каструлю чи сотейник викладаємо поломаний шоколад і, періодично помішуючи, розтоплюємо його.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело матеріала
loader
loader