Ідеально до свята: один інгредієнт – і буженина виходить розкішною
Ідеально до свята: один інгредієнт – і буженина виходить розкішною

Ідеально до свята: один інгредієнт – і буженина виходить розкішною

Настільки смачно, що з’їдять прямо з деко

Що може бути краще після Великого посту до святкового великоднього столу, ніж буженина? Лише пікантна буженина з апельсином.

Рецепт Shuba — ідеальний і для повсякденного, і для святкового меню. М’яка всередині, із золотистою та соковитою скоринкою зовні буженина стане вашим фірмовим рецептом. А кисло-солодкий соус зробить цю пікантну страву ще більш особливою.

Як приготувати буженину з апельсином

Інгредієнти на 4 порції:

  • свинина — 600 г;
  • апельсин — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • прованські трави — 10 г;
  • часник сушений — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо та сушимо. Натираємо сіллю, перцем, травами та часником і відправляємо в холодильник на 1 годину.
  2. Тим часом миємо апельсин, сушимо його і разом зі шкіркою нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Через вказаний час дістаємо м’ясо, робимо ножем глибокі надрізи та викладаємо туди шматочки апельсина. М’ясо відправляємо в рукав для запікання, зав’язуємо з боків і викладаємо на деко.
  4. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку. Через годину розрізаємо рукав і даємо м’ясу підрум’янитися ще протягом 10-15 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашню буженину. Це в сто разів смачніше за будь-яке покупне м’ясо.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader