Настільки смачно, що з’їдять прямо з деко
Що може бути краще після Великого посту до святкового великоднього столу, ніж буженина? Лише пікантна буженина з апельсином.
Рецепт Shuba — ідеальний і для повсякденного, і для святкового меню. М’яка всередині, із золотистою та соковитою скоринкою зовні буженина стане вашим фірмовим рецептом. А кисло-солодкий соус зробить цю пікантну страву ще більш особливою.
Як приготувати буженину з апельсином
Інгредієнти на 4 порції:
- свинина — 600 г;
- апельсин — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- прованські трави — 10 г;
- часник сушений — 10 г.
Спосіб приготування:
- М’ясо миємо та сушимо. Натираємо сіллю, перцем, травами та часником і відправляємо в холодильник на 1 годину.
- Тим часом миємо апельсин, сушимо його і разом зі шкіркою нарізаємо невеликими шматочками.
- Через вказаний час дістаємо м’ясо, робимо ножем глибокі надрізи та викладаємо туди шматочки апельсина. М’ясо відправляємо в рукав для запікання, зав’язуємо з боків і викладаємо на деко.
- Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку. Через годину розрізаємо рукав і даємо м’ясу підрум’янитися ще протягом 10-15 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашню буженину. Це в сто разів смачніше за будь-яке покупне м’ясо.