В Україні вже 10 тис. вагітних пройшли діагностування з допомогою засобів телемедицини – МОЗ
В Україні вже 10 тис. вагітних пройшли діагностування з допомогою засобів телемедицини – МОЗ

В Україні вже 10 тис. вагітних пройшли діагностування з допомогою засобів телемедицини – МОЗ

У рамках гуманітарної допомоги, яку координує проєкт USAID Сталий розвиток національних систем охорони здоров’я, українські медзаклади отримали доступ до телемедичної платформи Carebits та 300 портативних апаратів кардіотокографії Sigmafon.

Як працює телемедична система діагностики

У МОЗ повідомили, що на сьогодні понад 180 перинатальних закладів по всій країні використовують портативні пристрої Sigmafon для проведення віддаленої діагностики вагітних пацієнток. Цим скористалися вже 10 тисяч українських жінок.

Кардіотокограф Sigmafon допомагає оцінити внутрішньоутробний стан плоду, завчасно виявити можливі відхилення чи загрози вагітності та запобігти їм.

Сучасні телемедичні системи здатні забезпечити вагітним постійний нагляд лікарів, навіть якщо жінки перебувають поза межами медичного закладу.

Кардіотокограф за допомогою бездротового звʼязку підʼєднується до мобільного телефону пацієнтки.

Датчики на час обстеження встановлюються на животі вагітної – вони фіксують та передають отримані дані про частоту серцевих скорочень плоду, про активність мускулатури матки та реакції плоду на її скорочення.

Цілком безпечна процедура

Результати діагностики зберігаються у додатку, лікар може переглянути їх віддалено у своєму телефоні або за допомогою вебверсії телемедичної платформи.

Телемедична платформа Carebits дозволяє дистанційно відстежувати діагностичні показники та з використанням штучного інтелекту формувати аналітичний звіт.

Кардіотокографія, запевняють лікарі, є повністю безпечною для майбутньої матері та дитини, адже не використовує жодного шкідливого випромінювання чи іншого негативного впливу на організм.

Теги за темою
вагітність
Джерело матеріала
loader
loader