/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc68ad9859515c107abb68c424e0d291d.jpg)
Скільки варити яйця для різного ступеня готовності: таблиця з визначення консистенції
Кожна людина, яка вживає в їжу яйця, точно знає, якої консистенції жовток їй подобається найбільше. Але зварити яйце з улюбленим жовтком подекуди буває досить складно, адже перетримавши його у воді бодай пів хвилини, жовток вже буде переварений.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F50ffb7fe36b8acdc6548fcd84f881f0e.jpg)
Нещодавно Mirror опублікував статтю, у якій приводиться таблиця яєць. Завдяки цій таблиці ви більше ніколи не переварите жовток, а завжди отримуватимете його саме тієї консистенції, яку хотіли.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3c3b5b55c634372ea7a252cf9c84b67c.png)
Згідно таблиці, якщо варити яйця протягом 4 хвилин, ви отримаєте найбільш рідкий білок з усіх можливих. Варіння яєць до 6 хвилин призведе до приготування рідкого жовтка, у який можна занурювати грінки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F48b7f29164f066e3764b31cf8aaf6110.jpg)
Якщо варити яйця протягом 10 хвилин, в результаті ви отримаєте повністю готове яйце, але центр буде трішки м’яким. Пропаривши їх ще 1-2 хвилини, жовток стане повністю твердим. Але, для абсолютної готовності яйця, його потрібно варити цілих 19 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F79d9f3cd8d0b07431ad6d7c92b602b62.jpg)
Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:
- Скільки яєць потрібно додати до сирників, щоб вони не розпадалися
- Як приготувати пухку сирну паску без дріжджів
- Яке м’ясо обрати для шашлику

