Лінива паска, яку не потрібно замішувати: нереально смачно і красиво, ще й руки не втомляться
Лінива паска, яку не потрібно замішувати: нереально смачно і красиво, ще й руки не втомляться

Лінива паска, яку не потрібно замішувати: нереально смачно і красиво, ще й руки не втомляться

Вам навіть тіста торкатися не доведеться

Ми ділились рецептом смачної тавологої грузинської паски. Тепер розповідаємо, як приготувати паску, для якої навіть тіста торкатися не доведеться — рецепт дуже простий та не потребує багато часу та сил.

Пасочка виходить дуже м’яка, смачна, в міру солодка. Як її приготувати, розповіли на порталі "Кулінарні витівки".

Інгредієнти:

  • Борошно — 380 г
  • Яйця — 2 шт
  • Молоко — 150 г
  • Дріжджі сухі — 2 ч.л.
  • Масло вершкове — 100 г
  • Цукор ванільний — 1 пачка (10 г)
  • Цукор — 120 г
  • Сіль — 1/4 ч.л.
  • Цедра з 1 лимона
  • Родзинки — 150 г + 1/2 ст.л. муки

Спосіб приготування:

  1. Замочуємо родзинки. Заливаємо їх окропом на 10 хвилин.
  2. У тепле молоко додаємо дріжджі, 1 столову ложку цукру та 2 столові ложки борошна. Все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
  3. З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти. У розтоплене тепле масло додаємо яйця, цукор, ваніль, сіль, цедру лимона — все змішуємо.
  4. З родзинок зливаємо воду, викладаємо їх на паперовий рушник. Замішуємо тісто: додаємо до дріжджової опари суміш з масла та яєць, а також борошно.
  5. Місимо тісто силіконовою лопаткою до консистенції густої сметани, рухами, ніби витягуючи тісто вгору. Накриваємо тісто харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 2-2,5 години. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
  6. Додаємо до родзинок 1/2 столової ложки борошна і змішуємо їх з тістом. Розкладаємо тісто по формах: викладаємо тісто лопаткою у форми, заповнюючи їх на 1/3.
  7. Формуємо паски: лопаткою, змоченою у воді, розрівнюємо верх пасок, щоб він був гладким. Всі родзинки ховаємо всередину паски.
  8. Даємо тісту піднятися знову. Для цього накриваємо паски рушником і чекаємо 1-1,5 години, щоб тісто піднялося і заповнило всю форму.
  9. Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо паски протягом 25-30 хвилин. Охолоджуємо.

Залишається лише нанести на охололі паски глазур на ваш смак. Приміром, ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader