Побалуйте себе та близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного пирога з картоплею
Побалуйте себе та близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного пирога з картоплею

Побалуйте себе та близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного пирога з картоплею

Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати смачний та стиглий пиріг, головна складова якого - картопля. Разом із овочами та приправами такий пиріг буде дуже ніжним, а готувати його одне задоволення.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 100 г кефіру
  • 100 г сметани
  • 1 яйце
  • 50 г олії
  • 400 г борошна
  • 1 ч.л рік

Для начинки:

  • 600 г картоплі
  • 20 г олії гхі (або звичайної олії)
  • 80 г болгарського перцю
  • 200 г цибулі
  • 100 г бекону
  • 1 ч.л рік
  • Чорний перець за смаком
  • Кунжут для присипки

Інструкції:

Приготування тіста: У мисці змішайте кефір, сметану та яйце. Додайте олію, борошно та сіль. Замісіть тісто та залиште його на 20 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

Зваріть картоплю до готовності. Наріжте цибулю кубиками і тушкуйте під кришкою з водою і маслом до карамелізації. Потім додайте нарізаний перець і тушкуйте ще 10 хвилин.

Складання пирога: "Мастер Шеф" Литвинова додає, розкотіть тісто між двома листами пергаменту до розміру форми для випічки. Викладіть картоплю по колу, потім бекон, потім перець.

Завершення збирання: Зробіть кілька надрізів по центру тесту, не доходячи до начинки. Потім закріпіть гострий шматочок тіста до краю та присипте кунжутом.

Випікання: Поставте банку в центр пирога, щоб тісто не розкривалося при випіканні. Випікайте за 180 градусів 30–35 хвилин, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader