Найпростіша сирна паска: рецепт на Великдень, для якого духовка не знадобиться
Найпростіша сирна паска: рецепт на Великдень, для якого духовка не знадобиться

Найпростіша сирна паска: рецепт на Великдень, для якого духовка не знадобиться

Дуже простий рецепт пасочки

Зазвичай на Великдень готують традиційну паску з дріжджового тіста. До прикладу, ми розповідали, як приготуватичудову грузинську паску. Однак, якщо не хочеться возитись з тістом, чудовим варіантом буде сирна паска.

Як приготувати красиву сирну паску з какао та апельсином, розповіли на порталі SHUBA. Це дуже простий рецепт, який при цьому залишається корисним і смачним.

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 3 курячих яйця
  • 20 г коричневого тростинного цукру
  • 100 мл вершків
  • 100 г молока 2,5%
  • волоські горіхи до смаку
  • 3 ст. л. какао-порошку
  • 4 ст. л. апельсинової цедри
  • ванільний цукор до смаку

Спосіб приготування:

  1. Вистеляємо пасочницю марлею. Протираємо сир через сито або перебиваємо в блендері.
  2. Збиваємо яйця з цукром (несильно), додаємо ваніль, вершки та молоко, перемішуємо. Проварюємо отриману суміш на слабкому вогні 5-7 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Не доводимо до кипіння.
  3. Знімаємо з вогню, додаємо половину какао-порошку та розмішуємо. Змішуємо сир з яєчно-вершковою масою до однорідності.
  4. Додаємо апельсинову цедру, половину какао-порошку та горіхи. Перекладаємо отриману масу в пасочницю, ставимо під гніт та прибираємо в холодильник на 12 годин.

Готову паску прикрашаємо на ваш смак. Вона виходить чудовою, смачною, в міру солодкою. Також ми розповідали, як приготувати красиву фінську сирну паску.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader