Лікар назвав три найкращі горіхи для здоров'я мозку
Лікар назвав три найкращі горіхи для здоров'я мозку

Лікар назвав три найкращі горіхи для здоров'я мозку

На здоров'я вашого мозку впливає безліч чинників, але одним із найважливіших є ваша дієта. Існує багато смачних, багатих поживними речовинами суперпродуктів, які можна додати в тарілку для більш здорового мозку. Якщо ви жадаєте перекусу, корисного для мозку, один із найкращих варіантів - горіхи.

Однак які з них найкраще підходять для мозку? Щоб це з'ясувати, видання She Finds звернулося до доктора медичних наук і дієтолога Нахіду Алі. Він розповів, що волоські горіхи, мигдаль і кеш'ю - просто суперзірки, коли йдеться про поліпшення когнітивних функцій.

Користь волоських горіхів

На чолі рекомендацій доктора Алі стоять волоські горіхи. Він пояснює: "Ці унікальні зморшкуваті горіхи є чудовим джерелом альфа-ліноленової кислоти, типу жирних кислот омега-3, що мають вирішальне значення для неврологічного та серцево-судинного здоров'я".

Омега-3 відіграє ключову роль у побудові та відновленні мембран клітин головного мозку, сприяючи створенню нових нервових шляхів, які покращують пам'ять і когнітивні функції.

Крім того, волоські горіхи багаті на поліфеноли - антиоксиданти, які можуть поліпшити когнітивні функції, концентрацію уваги і регуляцію настрою за рахунок збільшення кількості сигнальних молекул у мозку.

Мигдаль - користь для мозку

Далі йде мигдаль, багатий на вітамін Е - потужний антиоксидант, який бореться з окислювальним стресом у мозку. Доктор Алі підкреслює: "Високий вміст вітаміну Е також підвищує пластичність і регенерацію нейронів головного мозку, формуючи нові нейронні зв'язки для чіткішого запам'ятовування і швидшої швидкості обробки інформації".

Ба більше, мигдаль є постійним джерелом білка і клітковини, забезпечуючи постійний рівень енергії, який ідеально підходить для підтримки концентрації уваги без різких стрибків цукру в крові.

Кеш'ю - користь для мозку

Коли потрібен швидкий розумовий підйом, кеш'ю - найкращий вибір. "Ці вигнуті бруньки, наповнені цинком, магнієм і міддю, допомагають синтезувати дофамін - нейромедіатор, що керує мотивацією, продуктивністю й уважністю", - каже доктор Алі. Достатня кількість цинку також життєво важлива для збереження нюху, який нерозривно пов'язаний з формуванням пам'яті.

Включивши ці багаті поживними речовинами горіхи до збалансованої дієти, багатої на антиоксиданти, ви зможете зберегти гостроту свого мозку на довгі роки.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, якими горіхами найкраще перекушувати.

Джерело матеріала
loader