Така пасочка виходить дуже смачною і красивою
Сирна паска — традиційний великодній десерт. Ми ділились рецептомкласичної її версії. Тепер розповідаємо, як приготувати чудову варіацію такої паски "Три шоколади".
Рецептом поділились на ютуб-каналі "Галочка-кулінарочка". Паска дуже красива, має стабільну, проте ніжну текстуру.
Інгредієнти:
- Кисломолочний сир — 400 г
- Вершки 33% — 100 г
- Вершкове масло — 50 г
- Цукрова пудра — 100 г
- Чорний шоколад — 50 г
- Молочний шоколад — 50 г
- Білий шоколад — 50 г
Спосіб приготування:
- Три види шоколаду ламаємо на шматочки. Окремо розтоплюємо в мікрохвильовці імпульсами по 30 секунд, перемішуючи після кожного.
- Домашній сир перекладаємо в миску. Додаємо м'яке вершкове масло, вершки та цукрову пудру. Збиваємо блендером до однорідної маси без грудочок.
- Розділяємо сирну масу на три рівні частини. До кожної частини сирної маси додаємо один вид розтопленого шоколаду: чорний, молочний або білий. Ретельно перемішуємо кожну частину.
- Спеціальну форму для сирної паски застеляємо вологою марлею, складеною в два шари. Викладаємо сирну масу шарами, чергуючи різні смаки. Кожен шар трохи утрамбовуємо ложкою.
- Накриваємо паску марлею і ставимо зверху гніт. Спочатку ставимо півлітрову банку, а потім замінюємо її на літрову банку з водою. Залишаємо паску в холодильнику на 12 годин.
- За цей час з паски витече сироватка, яку потрібно буде просто злити. Знімаємо гніт і марлю, перевертаємо паску на тарілку.
Ось і готова ніжна та смачна сирна паска з трьома видами шоколаду. Також ми ділились рецептомсмачної грузинської паски.