Йогурт - не лише смачний молочний продукт, а й справжній захисник від серцевих захворювань. Несподівані властивості популярного продукту розкрили дослідники з університету Бостона і Гарвардської медичної школи. Про це пише medicalanswers.
Вчені дійшли несподіваного висновку – вживання двох або більше порцій йогурту на тиждень здатне знизити ризик розвитку захворювань серця. Звичайно ж, мова про натуральний продукт. Вживати можна як у чистому вигляді, так і доповнювати ягодами та фруктами.
Так, зазначається, що фахівці вивчили записи понад 55 тисяч жінок із високим артеріальним тиском віком від 30 до 55 років та 18 тисяч чоловіків віком від 40 до 55 років. Кожен учасник інформував про всі медичні діагнози, а також вів щоденник харчування.
Результати показали, що ризик серцевого нападу було зменшено майже на 20% серед тих чоловіків, які вживали як мінімум дві порції йогурту на тиждень. Водночас у жінок цей показник становив цілих 30%.
Крім того, регулярне споживання йогурту на 20% знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця – як у чоловіків, так і у жінок.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ці три крупи - запорука міцного здоров'я: додайте в раціон і організм "заспіває".