Чому бульйон виходить мутним і не наваристим: не допускайте цих помилок
Чому бульйон виходить мутним і не наваристим: не допускайте цих помилок

Чому бульйон виходить мутним і не наваристим: не допускайте цих помилок

Таку просту страву, як м'ясний бульйон, не завжди вдається приготувати ідеально. Смак виходить достатньо прісним, а консистенція помутнілою. Все це через ряд помилок, які дуже часто допускають навіть досвідчені господині.

Редакція FoodOboz розповість, що може зіпсувати м'ясний бульйон. Є три нюанси, які все вирішують.

 

Не соліть холодну воду

Додавати сіль на початку приготування бульйону – це велика помилка. Спеція не дасть розкритись іншим інгредієнтам, і страва не буде наваристою. Додавайте сіль, а також зелень в кінці приготування бульйону, щоб він вийшов дійсно смачним.

Чому бульйон виходить мутним і не наваристим: не допускайте цих помилок

Не варіть бульйон з першої води

Першу воду, в якій закипіло м'ясо, обов'язково потрібно зливати. Таким чином зійде зайвий жир, накип, і бульйон буде прозорим. Не варто перейматись про те, що страва буде прісною.  

Чому бульйон виходить мутним і не наваристим: не допускайте цих помилок

 Несвіже м'ясо

Свіжість м'яса відіграє в бульйоні ключову роль. Обирайте для страви лише свіжі та якісні шматочки. І навіть не заморожені, а саме щойно придбані. В іншому випадку, смакові властивості та запах бульйону вам не сподобаються. І тут навіть спеції не допоможуть.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Суп з фрикадельками та галушками
  • Гарбузовий суп
  • Томатний суп гаспачо
Джерело матеріала
loader
loader