/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F15617452f88ad8928023c007b3586c52.jpg)
Що не можна готувати у чавунній сковорідці: ділимось переліком продуктів і страв
Якщо у вас є сковорідка з чавуну – можете бути впевнені, що вона прослужить вам дуже довго. Такий посуд має достатньо товсті стінки, що дозволяє утримувати температуру. Але є продукти, які не варто готувати в сковорідці з чавуну.
Редакція FoodOboz розповість, для яких страв сковорідка з чавуну не підходить. Ви просто зіпсуєте продукти.
Не готуйте яйця на чавунній сковорідці
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F10dbe70a931e0628af87ac1eaa3ad92a.jpg)
Через те, що чавунне покриття достатньо пористе, яєшня до нього просто прилипне. Ви витратите багато часу на те, щоб зішкребти продукт і можете пошкодити посуд.
Не готуйте рибу на чавунній сковорідці
Смажений рибний стейк – це дуже поживна та вишукана страва. І те, що чавун добре тримає температуру, чудово для такого продукту. Але дуже ніжна риба, наприклад червона, просто прилипає до покриття.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd9004318bd223312ee51e9e7ed309f0f.jpg)
Не готуйте кислі продукти на чавунній сковорідці
Кислота вступає в хімічну реакцію з чавуном. В результаті, страва буде мати неприємний присмак. Тому якщо ви готуєте томатний соус або додаєте лимон – використовуйте сковорідку з нержавіючої сталі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8662bea6f8b867bef75a3d8187a10c80.png)
Не готуйте продукти з запахом на чавунній сковорідці
Чавун дуже добре вбирає запахи. Якщо ви приготуєте страву на сковорідці з такого матеріалу – кожна наступна страва буде мати аромат минулої. Погодьтесь, що не дуже смачно, якщо сирна запіканка має присмак печінки, наприклад.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fed5e750cf5b4392620af021b728ca6fa.jpg)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Заливний пиріг на сковорідці
- Бездріжджова піта на сковорідці
- Куряча ковбаса на сковорідці без запікання

