Полегшуємо підготовку до свята
Не за горами світле свято Пасха. Кожен кулінар вже у пошуках різних рецептів пишних пасок.
Однак, що ще потрібно ставити на святковий стіл, окрім випічки? Про це розповімо разом із "Важно знати".
Які страви мають бути обов’язково на великодньому столі
Жоден пасхальний стіл не обходиться без паски — спеціальної обрядової випічки, яка за правилами випікається лише раз на рік. На столі може стояти як випічка за бабусиним рецептом, так і сирна пасочка або панетоне.
Жоден пасхальний стіл не обходиться без символу відродження — розфарбованих вручну яєць. Під час святкування близькі та гості із задоволенням "христосалися" — стукали звареними круто яйцями один з одним.
Обов’язковими на великодньому столі вважалися м’ясні страви. Як правило, це свинина, курятина або баранина, запечені найрізноманітнішими способами. Також подавали до столу рибні страви, наприклад заливну.
Як гарнір до смачних м’ясних страв зазвичай пропонували овочеві салати. Часто овочі також запікали паралельно з м’ясом.
Також до святкового столу можна подавати гречку та рис. Доповнювати їх можна соліннями або різними закусками з хроном.
До речі, не обов’язково для великодніх страв використовувати багато інгредієнтів. Наприклад, ароматну курку можна приготувати за допомогою банки та спецій.