Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачні шашлики на свята, які будуть соковитими та не видадуться надто сухими при подачі.
Інгредієнти:
- Свинина (шия) – 2 кг
- Спеції для шашлику/м'яса - 2 упаковки
- Помідори – 500 г
- Цибуля ріпчаста - 500 г
- Рослинна олія - 100 мл (для маринаду)
- Сіль за смаком
- Чорний перець - за смаком
Приготування:
Підготовка м'яса:
М'ясо нарізати великими шматками, зрізати зайві прожилки, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Підготувати маринад: змішати олію, сіль, чорний перець та спеції для шашлику.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, обваляти шматки м'яса в маринаді, переконавшись, що вони повністю вкриті. Залишити на кілька годин або краще на ніч у холодильнику для просочення.
Приготування соусу:
У блендері подрібнити цибулю та помідори до стану пюре. Можна додати трохи спецій до смаку.
Підігріти сковороду на середньому вогні та обсмажити пюре з цибулі та помідорів до загусання. Додати спеції до смаку.
Приготування шашлику:
Нанизати мариновані шматки м'яса на шампури, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Розігріти мангал чи гриль. Покласти шашлики на ґрати та готувати, періодично перевертаючи, до готовності, приблизно 15-20 хвилин.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.