Так вони точно не потріскаються: як правильно варити яйця на Великдень
Так вони точно не потріскаються: як правильно варити яйця на Великдень

Так вони точно не потріскаються: як правильно варити яйця на Великдень

На перший погляд, зварити яйця – просте завдання. Однак для крашанок важливо, щоб вони не потріскалися, не переварилися та легко чистилися.

Як правильно зварити яйця на Великдень

Крашанки – одна з головних страв великоднього столу. Для того, щоб правильно підготувати до фарбування яйця, візьміть каструлю відповідного розміру та налийте достатню кількість води.

Помістіть туди попередньо вимиті яйця. Вони повинні розташовуватися в один шар. Вода має покривати їх мінімум на 2,5 сантиметра.

Далі поставте каструлю на плиту та доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, зменште вогонь, щоб яйця продовжували злегка кипіти.

Так вони точно не потріскаються: як правильно варити яйця на Великдень - Фото 1
З цими порадами вам вдасться зварити ідеальні яйця / Фото Unsplash

Після цього поставте таймер на 12 хвилин – яйця на Великдень слід варити саме стільки, не більше й не менше. Коли цей час мине, налийте в каструлю холодну воду, щоб зупинити процес варіння.

Щоб яйця краще чистилися, можна додати у воду сіль. Зварені круто яйця можна зберігати в холодильнику близько тижня.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader