Сирно-шоколадні мініпасочки: як приготувати без випікання
Невдовзі настане Великдень, а це означає, що мільйони господинь з дня на день візьмуться за приготування пасок. Але що робити, якщо немає духової шафи, у якій можна випікати смачні та пухкі паски?
У такому випадку стане у пригоді рецепт від фудблогерки з ніком iriska_dimitrova. В Instagram вона розповіла, приготувати сирно-шоколадні мініпасочки, що не потребують випікання.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fab0fc1e0eac354ed09f5fdb245b99199.png)
Інгредієнти
- Сир 9%-й – 500 г
- Вершкове масло – 100 г
- Сметана 20% – 80 г
- Цукрова пудра – 70-90 г
- Ванільний цукор – 20 г
- Чорний шоколад – 100 г
Інгредієнти для глазурі
- Білий шоколад – 60 г
- Олія – 1 ст. л.
Додатково
- Паперові стакани на 340-350 мл
Спосіб приготування
1. У глибокій посудині поєднуємо кисломолочний сир, м’яке вершкове масло, сметану, цукрову пудру та ванільний цукор.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F485c9e65e11c65d5600009a7bb3e8ea0.png)
2. Перебиваємо блендером, допоки не отримаємо однорідну, кремоподібну консистенцію.
3. Додаємо розтоплений шоколад і перемішуємо лопаткою до однорідності. Важливо, щоб на цьому етапі сирна маса була кімнатної температури.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F81575773bd18ba2afd271392dc8edb17.png)
4. За допомогою голки робимо багато отворів у дні паперових стаканчиків і змащуємо олією без запаху.
5. Наповнюємо стаканчики сирно-шоколадною масою, періодично стукаючи стаканчиками по столу, щоб вийшло повітря.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7dd78ee92973b17d9b8adbbffafa27e8.png)
6. Накриваємо плівкою і ставимо під невеликий прес. Відправляємо у холодильник на 8-10 годин.
7. Звільняємо паски від стаканчиків, просто розриваючи їх. Білий шоколад розтоплюємо з олією і прикрашаємо пасочки.
На OBOZ.UA можна знайти й інші рецепти великодньої випічки:
- Швидкий крафін
- Паска-крафін
- Крафін із замороженого тіста

