Жителям міста на Сумщині порадили виїхати на 10 днів: у чому небезпека
Жителям міста на Сумщині порадили виїхати на 10 днів: у чому небезпека

Жителям міста на Сумщині порадили виїхати на 10 днів: у чому небезпека

ЗС РФ можуть обстрілювати Білопілля Сумської області на свята. За словами мера міста Юрія Зарка, в населеному пункті немає безпечних зон, адже ворог рандомно атакує.

Міський голова Білопілля в Сумській області Юрій Зарко порадив місцевим жителям виїхати з населеного пункту на 10 днів через потенційне посилення російських обстрілів. Про це він повідомив в ефірі "Радіо Свобода".

"На жаль, це не перший рік ми маємо таку ситуацію. Коли дійсно, на свята ворог посилює обстріли. Зокрема, ми бачили це минулого року, позаминулого", — сказав Юрій Зарко.

За його словами, є певна тенденція, яку навчилися аналізувати та прогнозувати дії окупантів. Ймовірність обстрілів є, особливо нині, коли противнику потрібно відволікти частину військ від східного напрямку. Крім цього, він зауважив, що тиждень-два тому була велика активність артобстрілів та "Градів", після чого розпочалося затишшя.

"Це означає, що це — "затишшя перед бурею", що готують нові удари. Я впевнений особисто, що на свята вони захочуть, як кажуть, нас "привітати", — пояснив він.

Зарко наголосив, що це не евакуація, а рекомендація. Він зазначив, що російські військові рандомно обстрілюють місто, сьогодні це може бути один район, а завтра інший. У населеному пункту немає безпечних зон. Тим, хто вирішив залишитися в місті, рекомендовано перебувати поблизу укриттів та не виходити на вулицю без нагальної потреби, адже снаряд чи ракета може прилетіти за декілька секунд будь-куди та будь-коли.

Мер додав, що 99% усіх загиблих у Білопіллі — громадяни, які перебували в людних місцях — у центрі, на вулиці.

Дивіться з 4:00

Нагадаємо, 2 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що Російська Федерація атакувала Україну за допомогою понад 300 ракета та такої ж кількості БПЛА. За його словами, без жертв серед населення не обійшлося.

Того ж дня військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що у ворога достатньо ракет для того, аби здійснити провокацію на Великдень. Натомість українські військові мають мало можливостей для збиття балістики.

Теги за темою
Обстріл загиблі евакуація ракета
Джерело матеріала
loader