ЗСУ пояснили, чому росіяни бояться використовувати Кримський міст
ЗСУ пояснили, чому росіяни бояться використовувати Кримський міст

ЗСУ пояснили, чому росіяни бояться використовувати Кримський міст

Росія наразі не використовує у повному обсязі для своєї військової логістики Кримський міст, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це розповів начальник пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Усе, що ворог відчуває, це хвилювання, що міст може банально не витримати. Іноді цю інформацію підтверджують їхні пабліки», – зазначив Плетенчук.

За його словами, українська сторона неодноразово заявляла, що після вдалої операції СБУ і ВМС з ураження опори мосту експлуатація залізниці в повному обсязі неможлива.

Однак Плетенчук додав, що росіяни можуть використовувати Кримський міст для перекидання особового складу або деякого озброєння.

«Наразі ворог не використовує в повному об'ємі цей інструмент для логістики, проте це не заважає йому перекидати особовий склад вантажівками або деякі зразки озброєння. Наприклад, причіпна артилерія або оперативно-тактичний ракетний комплекс типу «Іскандер» можуть проїхати по мосту. Однак ешелони з броньованою технікою там спостерігалися дуже давно», – зауважив Плетенчук.

Зображення, зроблені супутниковими фахівцями Maxar показують, що майже жоден військовий вантажний потяг не курсував залізничною лінією мосту протягом трьох місяців. У цей період 29 лютого по мосту було помічено лише один російський вантажний потяг, який перевозив близько 55 вагонів пального. Ні в березні, ні у квітні на мосту не було жодних рухів за участю російських військових сил.

До слова, представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. За версією пропагандистів, Україна нібито готує нову атаку на Кримський міст «за абсолютної прямої та безсоромної підтримки колективного Заходу». 

Джерело матеріала
loader
loader