Широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає, росіяни запускають ІПСО - військові
Широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає, росіяни запускають ІПСО - військові

Широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає, росіяни запускають ІПСО - військові

Широкомасштабного наступу ворога на півночі Харківщини немає, а спроба наступу російських військ в прикордонні Харківщині спрямована на відтягування Сил оборони з інших напрямків та є класичною інформаційно-психологічною операцією.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин.

«Ворог зараз посилив наступальні дії в районі Куп’янська, на Бахмутському напрямку. Окупанти бачать, що не можуть досягти серйозного успіху також на півдні. І для того, щоб ЗСУ не могли посилити свої ресурси на будь-якому з цих напрямків та провести активну наступальну операцію на будь-якій лінії фронту, вони вдаються до таких дій. Спроба наступу російських окупантів у прикордонні Харківської області спрямована на підтягування сил і резервів українських військ на новий напрямок лінії фронту, щоб ми не змогли посилити наші ресурси. Ви подивіться на статистику обстрілів і атак на інших напрямках, вони не зменшились. Ворог і там не полишає спроб активно штурмувати наші позиції і проводити наступальні дії», - зазначив Волошин.

На думку речника, на сьогодні є всі підстави вважати, що наразі йдеться про справу з ворожою ІПСО, яка має намір посіяти паніку і завадити українському командуванню перекидати резерви на інші більш «спекотні» напрямки фронту на сході України.

«Широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає. Сили оборони спільно зі Збройними силами та різними військовими формуваннями контролюють ситуацію», - наголосив Волошин.

Він також повідомив, що напередодні підрозділи Національної гвардії, які діють у складі Сил оборони, під час спроби прориву ворога на Харківщині знищили групу російських окупантів, 4 БМП разом з особовим складом та вантажівку «Урал».

«Завдяки вмілим діям аеророзвідників та використанню дронів вони були знищені ще на підході під час спроби штурму після перетину державного кордону України», - розповів Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п’ятниці, 10 травня, наступ російських військ на Харківському напрямку вдалося зупинити.

Фото: Генштаб / Фейсбук

Теги за темою
війна Харків
Джерело матеріала
loader
loader