Дихальні техніки для зменшення стресу та покращення об'єму легень
Дихальні техніки для зменшення стресу та покращення об'єму легень

Дихальні техніки для зменшення стресу та покращення об'єму легень

Дихальні вправи є ефективним інструментом для зменшення стресу та збільшення об'єму легень. Якщо ви будете уважно стежити за своїм диханням, ви зможете відчути більшу розслабленість і покращити самопочуття. За словами News Bytes, рекомендується починати з п'яти хвилин щоденних дихальних вправ і поступово збільшувати їхню тривалість, коли ви відчуєте себе більш комфортно.

Діафрагмальне дихання

Ляжте на спину або сядьте в зручне положення, поклавши одну руку на груди, а іншу на живіт. Повільно вдихніть через ніс, рахуючи до чотирьох, і затримайте дихання приблизно на дві секунди.

Повільно видихніть через стиснуті губи і спостерігайте, як ваш живіт повертається в нормальне положення. Практикуйте цю вправу протягом п'яти хвилин двічі на день, поступово збільшуючи тривалість.

Почергове дихання ніздрями

Сядьте зручно і великим пальцем правої руки обережно закрийте праву ніздрю. Вдихніть лівою ніздрею, а потім закрийте її безіменним пальцем. Видихніть через праву ніздрю.

Тепер вдихніть правою ніздрею, закрийте її, відкрийте ліву ніздрю і видихніть. Присвячуйте цій практиці п'ять хвилин щодня, закінчуючи її видихом через ліву ніздрю.

Збалансоване дихання

Зручно сидячи, робіть повільні глибокі вдихи і видихи через ніс. Зосередьтеся на тому, щоб тривалість кожного вдиху і видиху була однаковою.

За бажанням можна ненадовго затримати дихання між вдихом і видихом. Практикуйте цю вправу до п'яти хвилин двічі на день, щоб розвинути відчуття спокою і розслаблення.

Глибоке дихання із затримкою

Встаньте або сядьте зручно, відвівши лікті і плечі назад, дозволивши грудній клітці розширитися. Глибоко вдихніть через ніс, затримайте дихання на рахунок "п'ять" і повільно видихніть через ніс. Ця вправа на глибоке дихання допомагає полегшити задишку і сприяє вдиханню свіжого повітря.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому варто зайнятися повітряною йогою.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader