Менструальні спазми більше не проблема: 4 способи зменшити біль унизу живота
Менструальні спазми більше не проблема: 4 способи зменшити біль унизу живота

Менструальні спазми більше не проблема: 4 способи зменшити біль унизу живота

Менструальні спазми – неприємні болі в нижній частині живота, які жінки відчувають безпосередньо перед і під час менструації. Їх інтенсивність може змінюватись – від дратівливої до  такої, що буквально виводить  людину з ладу, і часто супроводжується нудотою, діареєю, головним болем і загальною слабкістю.

У цій статті OBOZ. UA рекомендує деякі домашні засоби та способи для зменшення гостроти спазмів.

Прикладіть грілку до живота та попереку

Дослідження, в якому взяли участь 147 жінок віком від 18 до 30 років із регулярним менструальним циклом, показало, що тепловий пластир температурою 40°C дуже ефективно знімає спазми.

Крім полегшення болю, теплові пластирі, грілки та пакети з гарячою водою допомагають зменшити втому та перепади настрою.

Масаж з ефірними оліями

Деякі ефірні олії, якщо їх втирати у живіт, полегшують спазми при місячних. Це олія лаванди, шавлії, троянди, майорану, кориці та гвоздики.

Порада: Перш ніж використовувати будь-які з них, змішайте засіб з маслом-носієм, наприклад, кокосовим або жожоба.

Візьміть кілька крапель цієї суміші та масажуйте живіт круговими рухами протягом п'яти хвилин щодня під час менструації.

Менструальні спазми більше не проблема: 4 способи зменшити біль унизу живота

Збільшіть кількість магнію в раціоні

Огляд трьох досліджень, присвячених магнію, показав, що він ефективно зменшує менструальну біль. Цей елемент можна знайти в мигдалі, чорній квасолі, шпинаті, йогурті та арахісовій олії.

Ви також можете приймати добавки з магнієм, але порадьтеся з лікарем, щоб визначити точне дозування.

Вправи, що допомагають при спазмах під час місячних

Можливо, вам не захочеться рухатись, коли у вас сильні спазми, але деякі вправи можуть полегшити біль, збільшивши приплив крові до живота.

Зокрема, такий ефект мають прийоми з аеробіки, розтяжки та асани йоги – пози кобри, кішки та риби.

Раніше OBOZ. UA розповідав, чим лікувати легкі опіки у домашніх умовах.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader