/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F90bbff7a687344ee349f88f2e6d3e31e.jpg)
Легка заміна хліба: "Мастер Шеф" Мартиновська дала універсальний рецепт м'якої випічки
Переможниця та суддя шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська запропонувала зробити просту закуску, яка може спокійно замінити хліб. З медом, варенням, молочком, ряжанкою чи просто до чаю, коржики можуть стати ситним перекушуванням, розповідає Мартиновська.
Лепешки "Коржики"
Інгредієнти:
- 0,5 л кефіру, кислого молока або кислого молока
- 1 куряче яйце
- 1 чайна ложка соди
- 1 чайна ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- 600-700 грам борошна
- Соняшникова олія для смаження
Інструкція:
У мисці добре розмішайте кефір (або інший кисломолочний продукт) із яйцем, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська. Додайте соду, цукор та сіль, продовжуйте збивати.
Поступово додайте борошно, перемішуючи, до отримання однорідного і ніжного тіста. Тісто має бути живим і незлипаючимся, м'яким.
Накрийте рушником тісто і залиште на 30 хвилин.
"Мастер Шеф" Мартиновська ділиться, розділіть тісто на порції і розкотіть кожну в коло або наріжте на маленькі ромби. Зробіть ножем надрізи на поверхні.
Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
Викладіть тісто на сковороду і смажте 8-10 хвилин з кожного боку, до золотистої скориночки. Не допускайте надто високої температури, щоб не підгоріли, порадила "Мастер Шеф" Мартиновська.
Останні новини України:
