Україна може піти на перемир'я з Росією через наступ на ЗС РФ на Харків, — NYT
Україна може піти на перемир'я з Росією через наступ на ЗС РФ на Харків, — NYT

Україна може піти на перемир'я з Росією через наступ на ЗС РФ на Харків, — NYT

У Генеральному штабі ЗСУ вже визнали наявність "тактичного успіху" російської армії на Харківському напрямку. За Вовчанськ наразі тривають бої, а загальна ситуація на фронті — "складна".

Українське керівництво може піти на вимушене перемир'я з Росією через наступ російської армії на Харків. Про це йде мова у матеріалі видання The New York Times.

Зазначається, що наступ на Харків російських окупантів може стати причиною остаточної деморалізації українців та їхніх союзників. Так, вони можуть подумати, що після двох років у зоні бойових дій, сотень тисяч жертв і витрачених мільярдів доларів у ситуації на фронті суттєвих змін немає.

Водночас така ситуація здатна призвести до посилення тиску на українське політичне керівництво, щоб воно дало згоду на перемир'я з Росією, вважає видання.

"Те, що російські війська вчергове загрожуватимуть Харкову, може деморалізувати українців та їхніх союзників. Поки що цього не сталося, але якщо це станеться, може скластися враження, що після двох років, сотень тисяч жертв і мільярдів доларів мало що змінилося. Це, у свою чергу, можливо, посилило б тиск на лідерів України з метою змусити їх вести переговори про перемир'я з Росією, яке, як вони досі наполягали, не призведе до нічого", — пише The New York Times.

При цьому у Генеральному штабі ЗСУ вже визнали, що російська армія досягла "тактичного успіху" на Харківському напрямку, тривають бої за Вовчанськ, а ситуація "залишається складною".

На думку військових джерел The New York Times, Україна ризикує втратити більшу частину армії, якщо замість виведення підрозділів з небезпечних районів Харківської області вирішить утримувати регіон.\. Зараз війська РФ продовжують просуватися до міста Вовчанська та н.п. Липці в Харківській області.

11 травня стало відомо, що російське угруповання окупаційних військ "Север" неподалік від Старого Салтова Харківської області пошкодило дамбу Печенізького водосховища.

Крім того, Фокус писав про заяву міського голови Харкова Ігоря Терехова, згідно з якою мешканці міста не поспішають виїжджати з обласного центру попри загострення ситуації через обстріли ЗС РФ.

Теги за темою
Харків Харківська область
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader